Fotografere et kulturminne

TIL LÆREREN:

For en minnefinner er det viktig å ta bilder, både av minnefinnerstedet, av de ulike tingene elevene oppdager og blir nysgjerrige på underveis, og selvsagt av det kulturminnet de til slutt velger å ta for seg. Bildene kan brukes som dokumentasjon for å vise hvordan det ser ut i dag, og kan være fine å bruke i presentasjonen av kulturminnet. Det er ofte ekstra morsomt å sammenligne nye og gamle fotografier av samme sted eller ting. På den måten blir endringene visualisert og tydeliggjort.
 
De fleste elever vet hvordan de bruker et digitalt fotoapparat. Her kommer en enkel huskeliste for å ta gode bilder. OBS! Skal du ta bilde av personer må du sjekke at det er greit for dem.
 
 

ELEV-VEILEDNING: Praktiske fototips:

1) Ta bilder med et digitalt fotoapparat. Det er ofte lettere enn å bruke mobil-kameraet ditt, fordi det er enklere å hente ut bildene etterpå.
 
2) Pass på å ikke ta altfor mange bilder. Husk at du skal redigere dem og velge ut noen etterpå! Da er det lurt å ikke ha for mange å velge mellom.
 
3) Ikke ta bilder i motlys. Da blir ofte motivet ditt mørkt.
 
4) Gå nærmere motivet ditt i stedet for å zoome. Zoomen kan ofte gi dårligere kvalitet på bildet ditt.
 
5) Unngå å plassere motivet ditt midt i bildet. Plasser det litt til høyre eller litt til venstre. Da ser komposisjonen mye bedre ut!


Logg inn /